Vi har oplevet

2017

Turen til Nyborg Whisky destination den 1. nov. 2017

Vi tog af sted fra Holmegården kl. 12.00 og havde bestilt rundvisning til kl. 13.30. Turen foregik som sædvanlig i private biler og vi var 8 personer af sted.
Produktionen foregår i et gammelt togværksted ved Nyborg Havn. Det er Ørbæk Bryggeri der har købt stedet og op startet en på nuværende tidspunkt lille produktion. Men der er planer om en stor udvidelse inden for de næste år.
Der produceres whisky, rom og gin på stedet.
Det var en meget spændende rundvisning, hvor vi så alt hvad der foregår lige fra malten ligger i sække på lageret til whiskyen ligger på fade. Her skal den ligge i 3 år indtil den er klar til at blive tappet på flasker.
Den proces der foregår er meget afhængig af den rigtige temperatur under hele forløbet. Der bliver ca. 300 liter færdig whisky ud af 5000 liter.
Efter rundvisningen var det tid til smagningen. Vi var 6 der smagte whisky – 1 smagte rom og en smagte gin. Vi kunne jo godt smage at det ikke var en whisky, som den vi kan købe i Brugsen til ca. 100 kr.
Som en ekstra service fik vi en dejlig ostekage på husets regning.
Igen en rigtig dejlig tur i hyggeligt selskab.

   

   

 

Tur til Forsorgsmuseet i Svendborg.

Den 27. sept. Var vi på besøg på Forsorgsmuseet i Svendborg.
Vi tog 12 personer (heraf 4 mænd) af sted fra Holmegården kl. 10.00 i private biler. Vi havde bestilt rundvisning på museet kl. 12.00, så vi kunne nå vores medbragt mad inden rundvisningen.
Det var en meget spændende rundvisning inkl. fortælling om hjemmets historie fra start i 1872 til lukning i 1974. Vi fik fortalt hvordan de indlagte blev opdelt i værdigt og uværdigt trængende. Værdigt trængende var man hvis f.eks. sygdom eller nedslidt hed var årsagen til at man ikke kunne forsørge sin familie. Uværdigt trængende var dem, der bare var ”dovne”. Hvis man var uværdigt trængende blev man ”skilt” fra sin ægtefælle indtil man ved udskrivning igen kunne forsørge sig selv og sin familie. Børnene blev fjernet fra familien og blev anbragt enten i familiepleje eller på børnehjem. Alle kom som det første i badekarret (se billede) med tøj på. Dette fordi de flestes tøj var fastgroet til kroppen pga. gammelt skidt. Derefter skulle såvel patienten og tøjet afluses.
En meget barsk og tankevækkende fortælling af en meget engageret rundviser. Der kunne skrives meget mere om hendes beretning, og jeg vil opfordre jer til at besøge stedet selv.
Herefter kørte vi til Svanninge Bakker, hvor vi drak vores medbragt kaffe med småkager. Hvorefter turen gik hjem i regnvejr.
En dejlig dag i hyggeligt selskab. Jeg kan kun opfordre flere til at deltage på vores udflugter.

     

   

 

Den 31. maj gik turen til Johs. Larsen Museet i Kerteminde.

Vi tog af sted fra Holmegården kl. 10.00 på en blæsende sommerdag. Da vi var ankommet spiste vi vores madpakker i haven ved museet. Derefter gik vi lidt rundt i den dejlige have og nød den stille atmosfære.

Kl. 12.00 var det tid til den guidede rundvisning i Larsens hjem. En dygtig guide fortalte den spændende historie om Johs. Larsens liv, familie og venskab med andre af den tids kunstnere.

Derefter var der tid til selv at gå rundt på museet, som huser rigtig mange billeder af kunstneren selv, hans kone og kunstnervenner.

Vi drak kaffe i cafeen og som noget nyt var der “Smag på haven” kl. 15.00. Der nåede vi lige et par smagsprøver på rygeost, rabarberkompot og øl inden turen gik tilbage til Gelsted.

Efter en “million” lyskryds og endnu flere biler, var det rart at komme hjem til vores lilleby igen.

Vi var 11 personer af sted på en dejlig tur – kom bare med næste gang. Der er plads til alle.

 

 

Koldinghus

Den 03. maj gik turen til Koldinghus, hvor vi skulle se Prins Henriks udstilling “Himmelsten”

Vi startede med at en guide fortalte os om Koldinghus’ historie og om udstillingen, som består af jadekunst, som prinsen til dels har arvet efter hans farfar og senere selv samlet. En del er fra Vietnam, hvor prinsen er vokset op.

Det er utrolig flotte kunstværker, som helt sikkert var besøget værd.

Vi gik lidt rundt på slottet og så nogle af de andre fine udstillinger – f.eks. gamle dragter.

Da vi havde set det vi ville gik turen til Hindsgaul, hvor vi spiste vores medbragte mad – kaffe og småkager. Så gjorde vi lige ophold ved ishuset så vi kunne få en is,

Vi var 14 personer af sted og havde en rigtig hyggelig dag  i det dejlige vejr.

   

 

 

 

 

 

Modeopvisning

Den 19. april kom Laila Iversen fra Seniorshoppen og viste os deres forårskollektion Fire modige piger fra Seniorklubben gik catwalk og viste hver 4 sæt smart tøj.Vi fik kaffe og hjemmebagt kage, hvorefter der var mulighed for at købe det tøj vi overhovedet ikke kan leve uden.Her er lidt billeder fra en vellykket eftermiddag, hvor ca. 35 damer var mødt op.Vi forsøger at arrangere en ny opvisning i efteråret 2018.

  

SE FLERE BILLEDER HER

Den 15 marts var vi på besøg på Hørvævsmuseet på Krengerup Gods. En pensioneret lærer gav os hele museets historie – en meget spændende fortælling. Efter hans fortælling vist han rundt på museet, hvor han fortalte alt fra korn til klæde.
Vi sluttede af med kaffe og boller

 
Tryk på billederne, de bliver større.

Gåtur d. 25. januar.
I den kolde og blæsende januar havde aktivitetsgruppen arrangeret en gåtur i vores smukke omgivelser. Så den 25. januar var vi en lille flok på 8-9 personer som trodsede vejret. Det blev en dejlig frisk tur på godt en time. Med udgangspunkt fra Holmegården og gennem Uhrenholts skov.

2016

Besøg på Dukkehus museum
Onsdag 31/8-16 var atter en god dag hvor snakkegruppen havde arrangeret en tur ud i vores dejlige land. Vi- 8 piger- var en tur til et dukkehus museum ved Hesselager. Et lille , men interessant sted. Mange flotte og forskellige dukkehuse. Der var også mulighed for køb af ting til dukkehuse.
Vi spiste vores medbragte mad i en lille veranda i tilslutning til stedet. Vejen hjem foregik “over landet”. Desværre mistede de 2 biler forbindelsen med hinanden ca. halvvejs hjemme. En tur med meget sjov og hyggelig snak. Ketty

Onsdag den 9. marts var vi 5 personer, der tog til Hindsgaul Dyrehave. Vi havde en dejlig tur i skønt vejr og vi gik halvøen rundt. Det er en tur hvor vi går meget op og ned men benene holdt til det. Husk de ture vi arrangerer er for alle seniorklubbens medlemmer.

(Hindsgaul) (7)   (Hindsgaul) (6) 
Tryk på billedet så bliver det større.

Den 04. februar. Var vi 6 personer på Industrien i Aarup til Fernisering på udstillingen af Troels Triers billeder og keramik. Han fortalt lidt om hans liv og hvorfra han fik sin inspiration. Det var meget spændende at høre han er jo en ”farverig” person der har prøvet meget. Som han selv udtrykte det ”Jeg har kunnet leve af at være idiot, som ellers kun er politikere forundt”.  Meget spændende både at se og høre ham.
Troels Trier

Den 20. jan. Var vi 11 personer på Koldinghus. Vi så udstillingen ”Et Eventyr i Dansk Sølv”. En udstilling af Georg Jensen sølv gennem tiderne. Vi så selvfølgelig også slottet, som er meget flot renoveret. En rigtig god tur som vi sluttede af med kaffe og kage i Madkælderen.
Koldinghus 1  Koldinghus 2

 

2015

Clay 1
Den 4. november
var vi en tur til Middelfart, hvor vi besøgte Clay – keramikmuseet. Vi fik først en lille introduktion om museet og gik herefter selv rundt. Et interessant sted at besøge og se.

 

Den 18. november var vi en tur ud og besøge Nete og se hendes flotte samling af dukker påklædt i folkedragter. Nete har selv syet tøjet og man må sige der er kælet for alle de små detaljer.
Vi blev meget flot beværtet med kaffebord.. efter vi havde spist vores smørrebrød. En dejlig og spændende eftermiddag.

Den 2. december var vi på julebesøg i Humlemagasinet. Det var virkelig i julens tegn med juletræer og julepynt. Vi sluttede af med kaffe og Marie lagkage.