Udflugt til museet ”Flugt” ved Oksbøl.

Se billederne her

Udflugt til museet ”Flugt” ved Oksbøl.

Der var mødt 11 friske deltagere op til udflugt til museet Flugt ved Oksbøl. Vi startede hjemmefra i lettere diset vejr, men humøret var højt. På turen til Oksbøl gjorde vi et stop, hvor vi fik en kop kaffe og rundstykker samt en lille en til halsen.

Ved ankomsten til museet, fik vi en instruktion i brug af audioguidningen. Vi var på en 100 år lang flygtningerejse. Det var meget spændende at høre om, og se de film og billeder samt udstillingerne, der var lavet til fra for 100 år siden og frem til nu.
Der var et lille teater, hvor de viste film af flygtningene, hvor de alle gik i kirke for at bede om søndagen, og hvor alle flygtningebørn kom i skole uanset alder. Der var en lydrute på 2,5 km og 3,7 km, man kunne vælge at gå ude i skoven. Der var en flygtningekirkegård, som også var et besøg værd.

Vores frokost indtog vi i Ballonparken, som ligger ca. 3 km fra Museet. Vi fik øl, vand og lækre sandwich. Der blev sunget igennem, mens vi spiste og drak, så lungerne blev også rørt. Der var virkelig gået hygge i den, og vejret var også blevet bedre, for solen var kommet frem. Der var nogle som fik set på blomster, og der gik lidt sport i botaniseringen. Hvem kendte de vilde planter, og hvem kendte sommerfuglene, og hvilke fugle sang højest.

På hjemturen var der nogen af os, der var så heldige at se en flok storke gå på en mark ud til motorvejen. En rigtig god tur, og tak til deltagerne for en god og hyggelig dag.